2023
- Resource-efficient, Economic and Intelligent Foodchain – Verschwendung in der Lebensmittelindustrie durch Künstliche Intelligenz verringern. DLG-Verlag, 2023 more…
2022
- The role of artificial intelligence in designing baking ovens. In: Baking and Biscuit International magazine – automation book. Food2Multimedia GmbH, 2022 more…
- Image processing applications for baking process monitoring. In: Baking and Biscuit International magazine – automation book. Food2Multimedia GmbH, 2022 more…
2020
- The Challenge of Implementing Digital Twins in Operating Value Chains. In: Advances in Biochemical Engineering/Biotechnology. Springer Verlag, 2020 more…
2019
- Brewing techniques in practice. Fachverlag Hans Carl, 2019 more…
2018
- Visualization of dough internal structures during baking. The Future of Baking – Science – Technique – Technology. Hamburg: f2m (2018), 2018, 48-53 more…
- Aeration and foam stabilization in gluten-free dough. The Future of Baking – Science – Technique – Technology. Hamburg: f2m (2018), 2018, 54-61 more…
- Insects in bakery – curse and savior at the same time. The Future of Baking – Science – Technique – Technology. Hamburg: f2m (2018), 2018, 32-35 more…
- Optimizing the rinse water step of CIP cleaning cycles. The Future of Baking – Science – Technique – Technology. Hamburg: f2m (2018), 2018, 70-74 more…
- Ultrasound-based monitoring of cereal-based foams. The Future of Baking – Science – Technique – Technology. Hamburg: f2m (2018), 2018, 22-27 more…
2017
- Abriss der Bierbrauerei - 8. Auflage. Wiley-VCH, 2017 more…
2015
- Das Bier: Eine Geschichte von Hopfen und Malz. In: . C. H. Beck, 2015 more…
2009
- Die Technologie der Würzebreitung. In: Die Bierbrauerei. WILEY-VCH, 2009 more…
- Special Production Methods. In: Handbook of Brewing. Wiley-VCH, 2009 more…
- Untersuchungen und Ergebnisse im Rahmen des Berliner Programms der Ernte 2008. In: Braugersten-Jahrbuch 2009. , 2009 more…
- Hops. In: Handbook of Brewing. WILEY-VCH, 2009 more…
- Wort Production. In: Handbook of Brewing. Wiley-VCH, 2009 more…
- Brew Water. In: Handbook of Brewing. WILEY-VCH, 2009 more…
- Wort Production. In: Handbook of Brewing. WILEY-VCH, 2009 more…
- Starchy Raw Materials. In: Handbook of Brewing. Wiley-VCH, 2009 more…
- Starchy Raw Materials. In: Handbook of Brewing. Wiley-VCH, 2009 more…
- Getreide und Pseudegetreidemalze, Rohfruchtkapitel. In: Technologie der Würzebereitung. Wiley-VCH, 2009 more…
- Malzbereitung aus kohlenhydratreichen Körnerfrüchten. In: Handbuch der Brauereipraxis. Behr´s und Fachverlag Hans Carl, 2009 more…
- Alternative Getreide und Pseudegetreidemalze, Rohfruchtkapitel. In: Technologie der Würzebereitung, 18. Wiley-VCH, 2009 more…
- Water, Drinking water and mineral water, Brewing liquor, Boiler, feed, water, Wastewater. In: Method collection of the MEBAK. Selbstverlag of MEBAK, 2009 more…
- Beer and Brewing. In: Liquid Bread. , 2009 more…
- Interdisciplinary investigations in the brewing technology of the Ancient Near East and the potential of the cold mashing process. In: Liquid Bread. , 2009 more…
2007
- Monitoring and Modelling of Bioprocesses. In: Ullmans Encyclopedia of industrial Chemisty – part Biotechnology. Wiley VCH-Verlag, 2007 more…
2003
2001
- Berührungslose Temperaturmessung an Lösungsmitteln. In: Lasermethoden in Strömungsnmechanik, 9. Shaker Verlag, 2001 more…
2000
- Entwicklung eines rechnergestützten Analysensystems auf der Basis eines enzymintegrierenden Fließinjektionssystems und dessen Umsetzung in ein modulares Kompaktgerät zur biotechnologischen Prozeßleittechnik, Qualitäts- und Abwasserkontrolle. In: Innovation durch Sensorik. W.E.B. Verlag, 2000 more…
- Automation. In: Praxishandbuch der Brauerei, 2. Behr's Verlag, 2000 more…
- Optische in-situ-Bestimmung des pH-Wertes während der Ultrahochdruckbehandlung biotechnologischer Medien. In: Lasermethoden in der Strömungsmesstechnik. Shaker Verlag, 2000 more…